Nová lanovka v Bílé jezdí i v létě

První stovky lidí využily o svátečním prodlouženém víkendu možnosti svézt se v Bílé na FrýdeckoMístecku čtyřsedačkovou lanovkou. Provozovatelé lyžařského areálu Ski Vítkovice totiž zprovoznili novou moderní lanovku, původně určenou jen pro zimní provoz, také na léto. Podobně jako některé jiné lyžařské areály se tak snaží i velmi dobře dostupný a dost navštěvovaný lyžařský areál poskytnout návštěvníkům Beskyd i letní vyžití.
„Lanovku jsme pustili už ve čtvrtek na svátek Cyrila a Metoděje a jela až do neděle,“ řekl hlavní vlekař lyžařského střediska Ski Vítkovice v Bílé Jaroslav Vrzgula. Uvedl, že v první dny provozu sice mnoho lidí lanovku zřejmě kvůli chladnému počasí nevyužilo, ale v dalších dnech a také včera, kdy byla v Bílé pouť, už se svezlo na lanovce o poznání více lidí. Lanovku využili i cyklisté, kteří mají po vyjetí na svah možnost pokračovat na už vyznačených cykloturistických trasách. Provozovatelé lanovky totiž vybavili asi deset procent sedaček lanovky speciálními držáky na přepravu bicyklů.
Lanovka pojede v Bílé každou sobotu a neděli, a to až do 10. září. „Zatím jsme dostali od ochranářů a drážního úřadu povolení na dvouletý zkušební provoz. Pak se vyhodnotí, jaký má lanovka dopad na chráněné území, a podle toho se zváží, zda a jakým způsobem bude její provoz pokračovat,“ řekl Jaroslav Vrzgula.

(MF Dnes)

Zpět na zprávy a články

Zpět na úvodní stránku