Mimochodem, nedávno jsme byli v Příchovicích na Majáku Járy Cimrmana a překvapilo mě, že vlek Malý Čáp je na léto ze svahu snesený. Spodní poháněcí stanice je na místě, ta je z EPV modifikovaná (je na svislém masivním sloupu s betonovým základem, rameno s motorem je ale už z EPV). Podpěry i vratná stanice jsou ale demontované a uskladněné v prostoru horní stanice vleku Čáp.
Myslel jsem, že podpěry EPV-300 jsou v terénu kotvené jako u Tatrapoma P, tedy že je v zemi zakopán kříž z železných profilů, kam je podpěra následně přišroubována ale zdá se, že to tak není. Uskladněné podpěry mají na koncích vlastního sloupu podpěry a šikmých vzpěr jen ploché patky s kulatou dírou a vypadá to, že se prostě postaví na terén a do země se ukotví "trny" což jsou vlastně jen několik desítek centimetrů dlouhé tyče, které se prostě zatlučou do země. Alespoň to je to, co bylo v prostoru uskladnění k vidění. Vlastní prostor, kde je vlek v zimě v provozu je za elektrickým ohradníkem a jeou na něm cedule s žádostí, aby tam návštěvníci nelezli, tak jsem terén na místě nezkoumal, jestli tam přece jen něco není.
Fotky zde:
https://filolanovedrahy.rajce.idnes.cz/ ... _Maly_Cap/Honza