Právě je sob kvě 03, 2025 4:25 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 25  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kouty nad Desnou - K3 Sport
PříspěvekNapsal: pon lis 08, 2010 4:54 pm 
8-MGD

Každopádně je to solidně vysoká cena za jednu lanovku, když si vemu zahraničí průměrná cena 35Eu což máme cca 900 Kč ovšem v areálu je mnohem více lanovek :-).
Ale co kdybych měl cestu kolem tak si tam stejně zajezdím :-D

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: pon lis 08, 2010 5:41 pm 
2S

Michael píše:
Každopádně je to solidně vysoká cena za jednu lanovku, když si vemu zahraničí průměrná cena 35Eu což máme cca 900 Kč ovšem v areálu je mnohem více lanovek :-).
Ale co kdybych měl cestu kolem tak si tam stejně zajezdím :-D

ale to je cena za kurz kde dostaneš papír že můžeš učit lyžovat. ceník je na jejich stránkách www.kouty.cz

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: pon lis 08, 2010 6:20 pm 
8-MGD

Promiň :-D já to myslel na lyžování v koutech :-)

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: sob lis 20, 2010 9:29 am 
3S

http://www.holidayinfo.cz/zima/kamera.p ... c=28&cat=7
tak Kouty už mají v provozu kameru :D :D běží už i na Panorama na Čt 2

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: ned lis 21, 2010 3:00 pm 
2-CLF

a už tam mají i sněhové děla :)

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: stř lis 24, 2010 2:10 pm 
1-CLF

Dnes od 10:30 bylo provedeno testování sněžných děl :)

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: stř lis 24, 2010 3:29 pm 
2-CLF

no ale jen ráno ponevadž opet nejedou a mrzne -4 je na zasněžování akorát :(
ale ted podle kamery v 14.30 to opet zpustili snad už to pojede nonstop do zahájení

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: sob lis 27, 2010 5:41 pm 
8-MGD

Tak na webkameře,
http://www.holidayinfo.cz/zima/kamera.p ... at=7&raw=#
pokud si pustíte video, tak jde vidět že lanovka a vrchní vlek jedou a jezdí tam i lyžaři.
Divné je že nikde není napsané, že by středisko fungovalo. :?:

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: sob lis 27, 2010 7:47 pm 
3S

Sleduji to také, ale lyžaře jsem neviděl. Určitě jen dolaďuji provoz lanovky. Oficiálního zatím nic, nemají v provozu ani odbavovací systém, čekají na dodavatele z Rakouska, ( nevím kdo ?) má asi trochu zpoždění. Každopádně toho 8.12 to pustí pro instruktory lyžování. Doufám že už bude zima a zahájí zimu předtermínem i když tomu sám nevěřím. Jinak chystá se někdo toho 18.12 na Grand opening.

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: sob lis 27, 2010 8:39 pm 
Administrátor

Podle http://www.facebook.com/skikouty má být provoz zahájen 5. - 6.12 s "malým" programem, 18.12. pak bude velký Grand Opening. Jestli tam pojedu rozhodne nejspíš počasí :wink:

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: sob lis 27, 2010 9:44 pm 
8-MGD

Já tam jedu až na silvestra a nemůžu se dočkat.

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: úte lis 30, 2010 7:17 pm 
3S

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/2 ... ila-stopa/
v druhé časti pořadu, nejenom Kouty, ale i Dolní Morava a Buková Hora

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: úte lis 30, 2010 8:43 pm 
3S

http://www.kouty.cz/
takže v sobotu začínají :D :D :D záleží v jakém rozsahu, už jsem jako na trní, tento víkend to nezvládnu, ale příští ?

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: ned pro 05, 2010 5:33 pm 
3S

Dnes, v neděli 5. prosince jim přišlo 1700 lidí ;-) Na to, že to je zatím spíš "zkušební provoz" tak docela dobrý.

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: ned pro 05, 2010 6:01 pm 
1-CLF

Tak jsem byl omrknout toto fungl nové lyžařské středisko, které se oficiálně otvírá až za pár dnů.
Z Krnova to není až tak daleko, takže jsem vyrazil v sobotu dopoledne na čumendu.
Předpokládal jsem, že sněhu ještě tak moc není, sjezdovky jsou ještě nové, nechal jsem tedy lyže doma. Vím, je to blbost na sjezdovku bez lyží....později jsem samozřejmě litoval. Cesta přes Bruntál, Rýmařov a Skřítek v pohodě. V Rapotíně odbočit na Velké Losiny a za pár minut jsme na místě. Parking dostatečný, dokonce jsem zaparkoval přímo pod sjezdovkou. Vzhledem k tomu, že jezdím dvacet let na lyže do Rakouska, čuměl jsem jako puk. Myslím to v dobrém. Kdo to vše projektoval, asi o lyžování a servisu něco věděl. Čím začít? Kam jdou nejdříve ženské když přijedou? Shánějí se většinou po WC. Toalety jsou v přízemí pod jídelnou a barem. Hlavní dveře na fotobuňky, umyvadla také. Voda teplá, fukary foukaly. Tak a jdem něco vypít. Do prvního patra po schodech nebo výtahem. Schody s gumovými rošty - asi hned tak neuklouznete. Jedině snad pozdě večer po zavíračce až se budete vracet s partou k autu. Nahoře jeden menší bar / restaurant s bar pultem a velká jídelna / restaurant se slušným výběrem jídla. Ceny si nepamatuji, ale dalo se to přežít. Co vás zarazí - bude vám chybět smrad přepáleného oleje, tak obvyklého aroma v podobných zařízeních u nás. Obsluha ve slušivých firemních týmových dresech. Všichni byli pozorní a milí, snad to obsluze vydrží co nejdýl. Z baru přejdete na terasu nad pokladnama. Odtud přehlídnete celé nádvoří se zakrytým podiem pro večerní Open Air pařby. Bude to super místo pro sraz, když se vám někdo ztratí. Jen se u baru nesmíte zbořit, než se objeví. Terasový bar ještě v sobotu odpoledne nefungoval, jen se tam ohříval DJ mezi svými vstupy. S terasy slezete po osvětlených schodech k pokladnám. Přejdete lávku (regulérní most) přes potok okolo figurkového parku a po pár metrech dojdete ke kotvě. Ta vás vytáhne nahoru. Přejedete ke spodní stanici šestisedačky a frčíte nahoru. Toto řešení s kotvou asi bylo nutné, protože by asi nikdo nedovolil křížení sedačky a vedení vysokého napětí. Monopol ČEZ by jim vysolil takovu pálku za odstávku, při zvedání vedení a sloupů, že bychom platili za skipas dvakrát tolik. Myslím si. Ale není to až takový zádrhel, dá se to přežít. Momentálně chlapi zasněžují děly, foukali celou sobotu. Vody mají asi dost. Cesta nahoru trvá asi 7 minut. Část sedačky je krytá lesem, takže snad nezmrznete. Sedáky jsou z plastu, ale po pár sekundách cítíte pod zadnicí teplo. Nepředpokládám, že jsou vyhřívané, na to jsem se neptal. Uvidíme jak budou kluci stíhat s čištěním šestky v silném sněžení, nevšiml jsem si, zda se dají sklopit. Nahoře je společný úsek sjezdovek, který je ideální pro prcky. Slušná široká loučka s kotvou. Dvojka - Medvědí ještě nebyla dostatečně zasněžená, bylo by to o hubu a hlavně o skluznici. Takže přejezd po modrém úseku trojky a pak tradá dolů. Jelikož jsem byl bez lyží, což mne fakt nahoře žralo, vylezl jsem nahoru nad sjezdovku na hřeben. Byla inverze, takže ideál počasí. Praděd s vysílačem jako na dlani a Dlouhé stráně na dosah. Směrem na západ inverze.Udělal jsem i pár fotek: - složka Ski areál Kouty nad Desnou. http://picasaweb.google.com/Makovyivo1 . Slyšel jsem něco o poruchách při odbavování u turniketů. Ale to jsou ve zkušebním provozu drobné problémy, které se časem odladí. Ze začátku s nimi musíme počítat. Pokud nasněží, bude to super středisko. Viděl jsem dvě rolby. Jedna vypadala jako úplná funglovka, druhá byla typově starší. Svahy jsou severní, takže sníh vydrží asi dlouho. Myslím si, že časem nastane v okolí velká poptávka po ubytování, v současné době asi nebude kapacita lůžek nijak obrovská. A jestli mají lanovky odbavit přes 3.000 lidí za hoďku, nebude na svahu jen pár stovek lidí. A ne každý to má domů hodinu a půl.
Jen nechápu, kdo měl tolik energie a odvahy, aby se do takového projektu pustil. Takže gratuluji majitelům a provozákům držím palce. Teda to jsem se rozkecal, Ale to je od radosti, že Kouty.cz už fungují. Ivo M., Krnov

Profil Poslat e-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 25  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]