Krom různých panoramatických fotek jsem vám při letošním 20. letním pobytu v Jeseníkách nafotil...
Jak šel čas, jezírko zde i EPV opodál zažily lesk i bídu. Měl jsem jeden čas pocit, že zarůstá, ba dokonce je sneseno úplně. Ale letos, jak jste mi připomněli, jsem upřel zrak blíže a vlek se má k světu i s novými unašeči. Jan ten průvěs lana je děsnej, ale třeba to na léto polevěj a na zimu utáhnou...
Edit: Díky absenci fotek je zpráva trochu tajuplná, tedy upřešním, že se jedná o EPV u tur. ch. Švýcárna
A další nesmrtelné EPV rovněž běhá neunavně min. 10 let (čert ví, kde makalo předtím) na Ramzové, a tahá vzhůru minikáry. O bezpečnosti lze úspěšně polemizovat, protože neposední či nezkušení pasažéři ne vždy drží stopu pod lanem, takže nějaké RPD by se neztratilo, ale zase stržené jsem tam nikdy lano neviděl. Na celou trasu je však dobře vidět a obsluha je nahoře i dole. Západka proti zpětnému pohybu měla asi taky zrovna prázdniny (ta bývá původních EPVček umístěna na horním lanáči, že? Od toho to malebné cvakání. Nějaké repasy už asi mají něco v převodovce
), takže při nouzovém zastavení se to začalo pěkně točit zpátky a svalnatá obsluha vší silou držela unášeč, aby se to neroztočilo dolů
Fotky bych rád poskytl, ale nějak nejdou nahrát. Je chyba na mém přijímači, nebo mám zkusit štěstí později? Díky